Hvor skal man begynde med online poker. Det spørgsmål har du sikkert stillet dig selv mange gange, og måske har du allerede fundet det sted der er bedst at spille online poker. Måske leder du stadig efter det bedste online pokerrum.

 

Findes der et bedste valg af pokerrum

Sandheden er, at man ikke kan sige, der kun findes et online pokerrum, der er det bedste pokerrum sted at starte sin online pokerkarriere. Det afhænger fuldstændig af hvad du som pokerspiller værdsætter, og hvad du forventer af et online pokerrum, da det varierer fra person til person. Dog kan man sige at der er nogle ting man typisk vil lægge vægt på, når man er ny pokerspiller og ikke har den store erfaring, hverken med selve spillet eller med de forskellige online pokerrum, der er på markedet i dag.

De fleste nye pokerspillere vil sikkert lægge vægt på, at man spiller hos et sted hvor der er flest nybegyndere, så man ikke bliver kørt over af de erfarne pokerspillere, der har en fordel overfor dig som nybegynder. En ting som udvalget af pokerspil hos det pågældende pokerrum, er også vigtig for en nybegynder, der typisk ønsker at der et godt og stort udvalg af online pokerturneringer med små indskud, eller mange freerolls som er gratis, hvor man kan vinde rigtige penge.

Nogle nybegyndere sætter måske også pris på at service og support niveauet hos det pågældende online pokerrum er i top, da man godt kan blive lidt bange og usikker på hvordan det nu foregår med ind og udbetalinger. Det er jo rigtige penge man sætter ind på sin online pokerkonto, og det skulle også gerne være sådan at man kan få sine penge igen, hvis altså ikke man har tabt dem alle sammen. Derfor er det vigtigt at man starter med at spille hos et pålideligt online pokerrum som ikke snyder dig som kunde og beholder dine penge, eller som ikke svarer på dine henvendelser når du har nogle spørgsmål og har brug for hjælp.

Til sidst kan det også være at du er blevet bekendt med begreberne rakeback og bonus, som efterhånden er ret vigtige faktorer når man skal vælge online pokerrum i dag. Poker rakeback og poker bonus er begge begreber som kan vise sig at være yderst værdifulde for dig som nybegynder, da det kan være med til at begrænse størrelsen på dine tab og betyde at ”lærepengene” ikke bliver så store.

 

Rakeback forklaret

Poker rakeback betyder kort og godt at du får en vis procentdel tilbage af det du har betalt til pokerrummet. Har du en poker rakeback aftale kan du altså spare en del penge, på det tvungne gebyr som pokerrummet kræver hver gang du spiller en online pokerturnering, eller du er med i en pot ved cashgame bordene. Har du eksempelvis spillet 100 poker turneringer på en måned, med et indskud på $10 + $1 ($1 gebyr), har du i den pågældende måned altså betalt $100 i gebyr.

Hvis du så samtidig spiller poker hos et pokerrum hvor du har en poker rakeback aftale på 30%, betyder det altså at pokerrummet tilbage betaler dig $30 som bliver sat ind på din poker konto ved månedens udløb. På den måde har du altså sparet/tjent $30 som du ikke vil have fået hvis ikke du havde en poker rakeback aftale hos det pågældende pokerrum. Det er dog ikke alle online pokerrum der tilbyder sine kunder at få en poker rakeback aftale, så med hensyn til dette skal man kigge sig lidt for inden man vælger sig et online pokerrum.

 

Poker bonusser forklaret

Poker bonus er til gengæld noget 99/100 online pokerrum de tilbyder deres nye kunder.

Størrelsen på disse bonusser varierer utroligt meget og kan være alt lige fra 50% af dit indskud til 200% af dit indskud. Måden det fungerer på er at pokerrummet tilbyder dig det man kalder en match bonus, som betyder at pokerrummet matcher dit indskud med 50% – 200% op til et givent beløb.

Også her kan det betale sig at se sig godt for inden man vælger at foretage en indbetaling til et givent online pokerrum. Ofte har man 1-2 måneder til at leve op til bonuskravene fra det pågældende online pokerrum.

Kravene er som regel baseret på at man skal optjene et vist antal point for at få udløst et vist antal af sine samlede poker bonus. Det er efter ”yde før man kan nyde” princippet, hvor du altså først skal yde en indsats, før du reelt får din bonus udbetalt. Det i sig selv er ganske rimeligt og det er 99/100 der stiller disse betingelser, så her kan man sige at alle pokerrummene på markedet i dag ligner hinanden.

 

Spil på skattefri pokersider

En sidste ting der for mange er vigtig at have med i sine overvejelser når man skal vælge online pokerside, er hvorvidt det er muligt at slippe for at betale skat af sine pokergevinster og poker bonusser.

Det kan godt være at du som nybegynder ikke tænker over det, da du måske ikke lige i første omgang regner med at vinde flere tusinder af kroner eller for den sags skyld millioner af kroner. Det gør du sikkert heller ikke lige de første par dage du spiller online poker, men man skal huske på at din pokerkonto vil følge dig resten af livet.

Selvom måske ikke vinder de store beløb til at starte med og ikke har noget imod at skulle betale skat af et par hundrede kroner, så kan det være at du om et halvt år er blevet så dygtig at du måske vinder en større eller mindre online pokerturnering der måske indbringer dig 20.000 kr. eller mere.

Her vil det ikke være så rart at skulle betale det halve til skattefar, bare fordi man spiller hos et online pokerrum der har licens udenfor Danmark, og du derfor er forpligtet til at skulle betale skat af dine pokergevinster og bonusser. Et godt råd er derfor at sørge for at spille hos et online pokerrum hvor du ikke er forpligtet at skulle svare skat af dine surt tjente poker gevinster og bonusser.

Når alt dette er sagt, så er der som vi skrev indledningsvist, ikke noget online pokerrum der decideret er det bedste rum du overhovedet kan starte hos, men der er naturligvis nogle gode bud på hvilke rum der kan kvalificere sig til at være det bedste sted at starte med online pokeren.